Rumi episodul 6 subtitrat HD in romana

Această serie de emisiuni se ocupă de viața lui Mevlana Celaleddin Rumi, un erudit sufist foarte apreciat, născut în 1307 în provincia Khorasan din Afganistan.
De la o vârstă fragedă, Mevlana a primit învățăturile tatălui său în materie de filozofie și religie.
Forțată să se mute din cauza amenințării mongole, familia sa s-a mutat la Bagdad în 1316, iar mai târziu s-a stabilit în Konya în 1318.
După moartea tatălui său în 1331, Mevlana a început o carieră de profesor la o madrasa – o instituție de învățământ din Konya înființată de sultanul Ala-ad-din Kay-Kubad al dinastiei selgiucizilor din Anatolia în onoarea tatălui său, Bahaaddin Veled.
Mevlana era numit cu afecțiune „Mevlana” de către studenții săi, reflectând dragostea și respectul profund al acestora față de el. Numele său complet a fost Mevlana Muhammad Mustafa Selaleddin Rumi.
Deși nu a fost prolific, contribuțiile literare ale lui Rumi au fost profunde și de neegalat.
Operele sale subliniază valoarea intrinsecă a fiecărei ființe umane, indiferent de realizările sale lumești.
El contestă formalismul stagnant al ritualurilor religioase și al doctrinelor erudite. Crearea unei serii istorice în mai multe părți axate pe acest luminar spiritual atestă semnificația sa durabilă în Turcia modernă.
Urmariti online serialul Rumi subtitrat episodul 6 gratis subtitrat in romana.
Rumi ep 6 online subtitrat in romana, seriale turcesti, Rumi si poate fi urmarit doar pe site-ul filmefast.org un site de filme si despre seriale.

Episod Complet Tradus În Romana


Advertising

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*